Centre educatiu bahá'í .

Pintem la persiana del Centre Educatiu per fer un mural

Cover Image for Pintem la persiana del Centre Educatiu per fer un mural

Post publicat en català i castellà.

CATALÀ

Els participants d’un Grup Prejuvenil han tingut la iniciativa de fer un mural a la persiana del Centre Educatiu Bahá’í, accedint des de la Plaça de Vicens i Vives.

Fa ja uns quants mesos que rondava la idea a les seves converses, i aquest més s’han proposat posar-se mans a l’obra.

Amb el mural volen explicar a què es vol contribuir amb el Centre Educatiu Bahá’í, transmetre que és un lloc on es procura la millora del món i l’entorn on vivím. Durant uns dies van estar treballant en aquesta idea, i mica en mica ha anat prenent forma una proposta. És la seva mirada la que parla, plena d’esperança i vitalitat. Tenen tantes coses a dir que potser aviat hauran de pensar en més persianes i parets per pintar!

Aquest servei que han emprès per al benefici de tothom, els permet seguir reflexionant sobre el que estan aprenent amb el llibre ‘Aprender sobre la excelencia’. Explica la història de la Ling Li, una prejove que marxa de la ciutat per visitar als seus avis al poble durant les vacances de primavera. Durant la seva estada conversa profundament amb els membres de la familia de temes sobre la vida a la ciutat i la vida rural i les possibilitats del seu futur. Al llarg d’aquestes converses el llibre considera les dimensions intelectuals i espirituals de l’excel·lència, la seva rellevància en el desenvolupament d’un ofici, i la seva connexió amb l’adherència a alts ideals, posant atenció a qualitats i actituds que contribueixen a assolir-la. A les primeres lliçons la Ling Li i els seus cosins mostren interès en aprendre certes artesanies i oficis manuals, i descobreixen tot el que es requereix per arribar a ser per exemple un bon terrisser o per treballar el ferro amb excel·lència.

Aquest mural vol reflectir alts ideals i influir positivament a tot aquell que hi passi per davant. Per poder-lo fer han de posar en pràctica qualitats, actituds i destreses diverses. No només han hagut de pensar en el dibuix que volen fer i què volen transmetre, sinó també en els materials i coneixements que necessiten, i com aconseguir-los. En el procés aprendran molt i segurament descobriran coses per millorar de cara a la següent ocasió. Compartint aquesta experiència i conectant-la al que estan estudiant, avancen en la comprensió i desenvolupament de l’excel·lència.

Aquest dissabte passat van començar amb els preparatius de la persiana per fer-hi el mural. Això va consistir en limar les parts oxidades, netejar en profunditat la persiana i fer-hi dues capes de blanc. El proper dissabte 29 per la tarda segurament ja començaran a preparar el dibuix.

Oi que tens ganes de veure el resultat? Nosaltres moltes, i sabem que els veïns tambéé també.

És un treball de varies setmanes al llarg de les quals els diversos prejoves, familiars, amics i veïns es poden sumar a col·laborar.

En aquest petit projecte hem de donar les gràcies als prejoves i joves Aylin, Cadolen, Emanuel, Luís, als seus familiars i també a amics i veïns que estan col·laborant d’una o altra manera.

CASTELLÀ

Los participantes de un Grupo Prejuvenil han tenido la iniciativa de realizar un mural en la persiana del Centro Educativo Bahá'í, accediendo desde la Plaza de Vicens y Vives.

Hace ya varios meses que rondaba la idea en sus conversaciones, y éste más se han propuesto ponerse manos a la obra.

Con el mural quieren explicar a qué se quiere contribuir con el Centro Educativo Bahá'í, transmitir que es un lugar en el que se procura la mejora del mundo y el entorno en el que vivimos. Durante unos días estuvieron trabajando en esa idea, y poco a poco ha ido tomando forma una propuesta. Es su mirada la que habla, llena de esperanza y vitalidad. ¡Tienen tantas cosas que decir que quizás pronto tendrán que pensar en más persianas y paredes para pintar!

Este servicio que han emprendido para el beneficio de todos, les permite seguir reflexionando sobre lo que están aprendiendo con el libro Aprender sobre la excelencia. Cuenta la historia de Ling Li, una prejoven que marcha de la ciudad para visitar a sus abuelos en el pueblo durante las vacaciones de primavera. Durante su estancia conversa profundamente con los miembros de la familia de temas sobre la vida en la ciudad y la vida rural y las posibilidades de su futuro. A lo largo de estas conversaciones el libro considera las dimensiones intelectuales y espirituales de la excelencia, su relevancia en el desarrollo de un oficio, y su conexión con la adherencia a altos ideales, prestando atención a cualidades y actitudes que contribuyen a alcanzarla. En las primeras lecciones Ling Li y sus primos muestran interés en aprender ciertas artesanías y oficios manuales, y descubren todo lo que se requiere para llegar a ser por ejemplo un buen alfarero o para trabajar el hierro con excelencia.

Este mural quiere reflejar altos ideales e influir positivamente en todo aquel que pase por delante. Para poder hacerlo deben poner en práctica cualidades, actitudes y destrezas diversas. No sólo han tenido que pensar en el dibujo que quieren hacer y qué quieren transmitir, sino también en los materiales y conocimientos que necesitan, y cómo conseguirlos. En el proceso aprenderán mucho y seguramente descubrirán cosas que mejorar de cara a la siguiente ocasión. Compartiendo esta experiencia y connectándola a lo que están estudiando, avanzan en la comprensión y desarrollo de la excelencia.

Este pasado sábado empezaron con los preparativos de la persiana para hacer el mural. Esto consistió en limar las partes oxidadas, limpiar en profundidad la persiana y realizar dos capas de blanco. El próximo sábado 29 por la tarde seguramente ya empezarán a preparar el dibujo.

¿Verdad que tienes ganas de ver el resultado? Nosotros muchas, y sabemos que los vecinos también.

Es un trabajo de varias semanas a lo largo de las cuales los diversos prejóvenes, familiares, amigos y vecinos pueden sumarse a colaborar.

En este pequeño proyecto debemos dar las gracias a los prejóvenes y jóvenes Aylin, Cadolen, Emanuel, Luís, a sus familiares y también a amigos y vecinos que están colaborando de una u otra forma.


Notícies

Cover Image for Grup de dones

Grup de dones

Cover Image for Xerrades col·loqui juny 2023

Xerrades col·loqui juny 2023

xerradescolloqui